Sker for første gang: Nu tager kronprinsesse Mary næste skridt
Når kronprinsesse Mary tirsdag og onsdag er på officielt besøg i Grønland som formand for Mary Fonden, vil der undervejs også være et enkelt event arrangeret af WWF Verdensnaturfonden.
Dermed bliver det første gang, at kronprinsessen er på job med Verdensnaturfonden som en del af et officielt besøg, siden hun i 2020 blev udnævnt til præsident for organisationen.
Ned på stranden
Formålet med hele besøget i Grønlands hovedstad Nuuk er at sætte fokus på nogle af Grønlands udfordringer, herunder børn og unges trivsel og rettigheder, håndtering og bearbejdelse af sorg samt biodiversitet og naturbevarelse.
Og netop sidstnævnte emner er i centrum, når kronprinsessen tager hul på programmet tirsdag over middag ved som præsident for Verdensnaturfonden at sætte fokus på de udfordringer, der er med plastikforurening i Grønland og resten af verden.
Således skal hun sammen med grønlandske skoleelever samle plastik på en nærliggende strand.
Møder udsatte børn og unge
Derefter er kronprinsesse Mary afsted som formand for Mary Fonden, når hun senere på eftermiddagen besøger Børne- og Ungehuset Mælkebøtten, der er et kreativt aktivitetscenter og samtidig et krisecenter for børn.
Mælkebøttecentrets formål er blandt andet gennem dialog, gensidig menneskelig respekt og konfliktløsning at skabe mønsterbrydere samt forebygge selvmord, seksuelt misbrug og kriminalitet blandt unge.
Travlt program
Dagen efter er kronprinsesse Mary som protektor for Børn, Unge & Sorg og Det Nationale Sorgcenter med til konferencen "Sammen om sorgen", hvor hun sammen med repræsentanter fra Grønlands regering, kommuner, myndigheder og øvrige relevante fagfolk sætter fokus på forskellige emner inden for sorg.
Næste punkt i programmet er et event afholdt af UNLEASH, der verden rundt mobiliserer unge talenter inden for samfundsledelse, problemløsning og lancering af sociale og miljømæssige løsninger.
Dagen afsluttes med et besøg hos UNICEF Danmarks kontor i Grønland, som arbejder for at styrke børns rettigheder overalt i verden.
I tæt samarbejde med Grønlands Selvstyre etablerede UNICEF Danmark i 2011 projektet NAKUUSA, som har til formål at øge grønlændernes kendskab til FN’s Børnekonvention og derigennem styrke fundamentet for, at de kan blive efterlevet.