Livsstil - Ida Davidsens bud på smørebrød til påsken
Skal der smørebrød på menuen, når påskens gæster sætter sig til bords, så kan du med fordel se i retningen af Danmarks ukronede smørebrødsdronning og hendes lækre kreationer, når det kommer til smørebrød.
Her får du opskriften på to af Ida Davidsens særlige påskevarianter
Opskrift på påskemad med karrysildesalat - det skal du bruge:
- Rugbrød
- Smør
- Kryddersildefileter + lidt lage
- Sprængt kalve- eller oksetunge
- Hårdkogte æg
- Karry
- Ymer/græsk yogurt el. lign.
- Agurk
- Vagtelæg
Sådan laver du påskemad med karrysildesalat:
Skær sildefileten fint, eventuelt i julienne, og rør med fintsnittet kalvetunge, hakkede æg, karry, mælkeprodukt og lidt sildelage.
Anret sildesalaten på smurt rugbrød og pynt med masser af frisk agurk, revet i fine strimler, pocherede vagtelæg og et godt drys karry.
Opskrift på røget kartoffelmad - det skal du bruge:
- Rugbrød
- Smør
- Kartofler
- Kyllingelevere
- Mel, salt, peber
- Løg
- Karry
- Persille
Sådan laver du røget kartoffelmad:
Til at røge kartofler skal du bruge en røgekasse, der fås i bl.a. jagt- og fiskeudstyrsforretninger.
Kartofler i medium størrelse koges næsten møre i vand med tre gange så meget salt som normalt og røges herefter i cirka 2 timer.
Vend leverne i mel, drys med salt og peber og steg dem møre i smør på panden. Skiv løget og steg det blødt med karry. Anret kartoffelskiver på smurt rugbrød, læg lune kyllingelevere ovenpå med bløde karrystegte løg og et drys persille øverst.
LÆS OGSÅ: Skal der lam på bordet hjemme på dit påskebord? Find inspiration blandt 20 forskellige opskrifter med lam på soendag.dk
LÆS OGSÅ: Vi samlet 20 af Ida Davidsens lækre opskrifter på smørebrød, på soendag.dk