Bød kong Carl Gustaf og præsident Macron på retten: Dronning Margrethe er årsag til den stadig serveres
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia har de seneste par dage haft fint besøg.
Tirsdag ankom den franske præsident Emmanuel Macron og præsidentfruen Brigitte Macron på officielt statsbesøg.
Det franske præsidentpar var på besøg i to dage, og der blev onsdag aften taget afsked med dem ved en officiel afskedsreception.
Men inden da var sidste programpunkt på turen et besøg ved Studentafton på universitet i den svenske by Lund.
Studentafton, der er drevet af studerende, samler universitetets studerende til en aften med debat, og her havde den franske præsident sagt ja til at blive interviewet.
Interview blev foruden de mange studerende overværet af kong Carl Gustaf og dronning Silvia samt præsidentfruen.
Svensk Damtidning skriver, at arrangementet var ramt af en timelang forsinkelse.
Forsinkelsen blev brugt på en snak om, at netop Studentafton ikke bare er kendt for debatterne i sig selv, men derimod også om forplejningen.
De er nemlig kendt for at servere en særlig udgave af den svenske ret ”Pyt i panna”, som jo minder lidt om dansk biksemad.
Når retten serveres på universitet i Lund er det med bearnaisesovs til.
Planen var da også, at kongeparret og præsidentparret skulle bydes på den delikate svenske spise, men ifølge det svenske medie blev det tilbud ikke accepteret.
Det betyder dog ikke, at retten ikke er blevet smagt af en kongelig.
For i 2005 besøgte dronning Margrethe en Studentafton, og hun havde smag for kombinationen af svenske ret og bearnaisesovs.
- I 2005 fejrede 100-års jubilæum og i den anledning dukkede dronning Margrethe af Danmark op. Hun mente, at det var den eneste måde at spise retten på. Så det er vi fortsat med både fordi det smager godt, men også fordi det er lidt sjovt, fortæller Arvid Modéus, der er viceformand for Studentafton.