Kronprins Frederik 50 år: Det skal gæsterne spise til gallafesten
Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og alle gæsterne kan nyde en fireretters menu ved gallataflet i Riddersalen på Christiansborg Slot lørdag aften.
Kongehuset har netop offentliggjort menuen, og samtidig løftes sløret for, hvilken musik der skal spilles i løbet af aftenen.
Forretten serveres på sølvtallerkener fra 1750'erne, og hovedretten serveres på stellet "Saksisk Blomst". Mellemretten og desserten vil blive serveret på kronetallerkener med koral-kant.
Gæsterne skal drikke af Holmegaard-glas, der blev specialdesignet i anledning af dronningen og prins Henriks sølvbryllup den 10. juni 1992.
MENU
Aspargesflan
Vild brøndkarse og fjordrejer
Ryg af Dansk Sommerbuk
Spidskål, nye danske kartofler og Morkel sauce
Roqueforttærte
Rabarber og - Citronmousse
VIN
LA CIGARALLE DU PRINCE 2014
CAHORS
CHÂTEAU DE CAYX 2015
CAHORS
S.A.R LE PRINCE HERITIER FREDERIK 50 ANS – 26.05. 2018
MOËT ET CHANDON
CUVÉE M&H SPECIAL
MUSIK
v/ Den Kongelige Livgardes Musikkorps
Fuzzy: Kronprins Frederiks Honnørmarch
John Williams: OL Fanfare
Hans Christian Lumbye: Bal Ouverture
Hans Christian Lumbye: Kronprinds Frederiks Galop
Tim Christensen: Right next to the right one
Kai Verner Nielsen: Den Kongelige Danske Marines Honnørmarch
Stevie Wonder: Sir Duke
David M.A.P. Palmquist: Hilsen til fødselaren
Hans Christian Lumbye: Champagne Galop