Knap et år efter optagelserne: Sådan går det med demenskoret i dag
I forbindelse med DR-programmet blev Claus meget klogere på, hvad demens egentlig er for en størrelse. Det, der ramte ham mest i hjertet, var de pårørende og frivillige.
– Den frivillighed, som jeg ser med koret og deres deltagere og deres pårørende. Der er jo ikke nogen af dem, der har fået løn for at være med, siger Claus, der har valgt at give koret tilbage af samme frivillighed. Det er 10 måneder siden, at optagelserne sluttede, og han kunne ikke slippe koret efterfølgende.
– Det har jo også ændret mit liv at møde demenskoret. Jeg kan ikke lave alle ting, og hjælpe alle organisationer, men jeg kan hjælpe de her 17 mennesker, og vi kan ses hver tirsdag, som vi har gjort nu i ti måneder, fortæller Claus til BILLED-BLADET.
Claus Christensen har set, hvor stor en forskel koret gør for de demensramte – og det er derfor, at han er fortsat med projektet.
– Jeg tror faktisk ikke kun, at det er sangen, der gør det. Jeg tror også, at det, at vi har holdt hinanden i hænderne, har betydet meget. Det er den fysiske kontakt – at vi har grint så meget sammen og de relationer, som vi har fået. De hjælper jo hinanden på kryds og tværs, afslører Claus.
Du kan se "Demenskoret" hver tirsdag kl. 20.30 på DR1 eller streame serien på DR TV.