31. jul. 2017
Af Majken Munk

Mark Hermann fra Sukkertoppen: Mads og jeg konkurrerer med hinanden

Mark Hermann
Mark Hermann
Foto: Hanne Juul
Mark Hermann og Mads Kilstrup er på samme hold i tv-programmet Sukkertoppen, men makkerparret har til tider svært ved ikke at konkurrere indbyrdes.

Der hersker en god stemning med højt til loftet, når Mark Hermann og Mads Kilstrup arbejder sammen. De har efterhånden også kendt hinanden i mere end ti år.

Men deres konkurrencegen kan nogen gange løbe med deres venskab.

- Vi godt kan snerre lidt af hinanden. Vi kan godt lide at drille hinanden. Vi prøver altid at gøre hinanden lidt dårligere - med et glimt i øjet - det er sådan vores forhold altid har været.

- Vi er jo konkurrencemennesker, så vi vil altid gerne vise, at vi er en tand bedre end den anden. Vi har altid en lille konkurrence indbyrdes, fortæller Mark Hermann.

Mark Hermann, Mads Kilstrup
Mark Hermann, Mads Kilstrup
Foto: Hanne Juul

Problemer i semifinalen

De to herrer mødtes første gang, da de begge var i lære som bagere i Holstebro. Lige siden er de stødt på hinanden flere gange, og har sammen været på det danske konditorlandshold og repræsenterede Danmark til både EM og VM.

Det har også taget hårdt på de to konkurrencemennesker, at deres kager ikke har været helt så perfekte, som de havde aftalt. Særligt var de ramt, da de i semifinalen kunne se deres sukkerskulptur brase sammen.

- Toppen var ikke sat ordentlig fast på cirklen i midten. Det var faktisk også meningen, at bien skulle have været oppe på midten af den øverste del, men chancen for at det braste sammen var forholdsvis stor.

- Så det undlod vi. Men hvis bien havde været der, hvor vi ville have, så havde den været perfekt, fortæller Mark Hermann om momentet, hvor sveden piblede frem på deres nervøse overlæber.

Sukkertoppen
Mark Hermann og Mads Kilstrups blikfang i sukker.
Foto: Hanne Juul

Det endte heldigvis godt for Mark Hermann og Mads Kilstrup, der nu er klar til finalen i ”Sukkertoppen”, hvor der skal dystes i bryllupskager.

Læs mere om: