Deltagerne fra Først til verdens ende rejser slet ikke alene, og det kan have store konsekvenser
Fjerde sæson af ”Først til verdens ende” er i fuld gang på TV 2, og de tre tilbageværende par nærmer sig med hastige skridt slutdestinationen på Bali.
Igen i år har der udspillet sig et hæsblæsende ræs, idet de fem hold har skullet rejse hele vejen fra Tokyo uden brug af fly og mobiltelefoner og med et beskedent kontantbeløb.
Det er dog langt fra alt, der bliver vist på tv, og i virkeligheden er det et stort puslespil at få det hele til at gå op.
Det skyldes ikke mindst, at deltagerne slet ikke rejser alene.
Hvert makkerpar rejser med en tilrettelægger og en fotograf, og derudover får de typisk også hjælp fra en, der har et stort lokalt kendskab til det land, de rejser i – også kaldet en fixer - som dog ikke hjælper deltagerne.
Desuden følges hvert par af en følgebil, hvori der er et par lokale chauffører og en dansk teknisk assistent, skriver TV 2. Derudover er der også placeret både medarbejdere og chefer ved de enkelte etapers slutdestinationer.
At de enkelte hold ikke rejser alene, er med til at sætte store begrænsninger. Flere gange – også i denne sæson – har deltagerne været ude for, at deres ønskede afgang er udsolgt, og faktisk er det heller ikke tilstrækkeligt, hvis der er to billetter tilbage, for i så fald får holdene ikke lov til at købe dem.
Deltagerne skal altid følges af fotografen og tilrettelæggeren, og derfor er det et krav, at holdene kun må købe billetter til en specifik afgang, hvis der er billetter nok til dem alle fire. I nogle tilfælde skal der også være plads til fixeren.
Det samme gælder, når de medvirkende skal tjekke ind på et hotel eller lignende, for her skal der også være plads til, at minimum én fra tv-holdet kan overnatte samme sted, skriver TV 2.
”Først til verdens ende” produceres af produktionsselskabet ”Strong”, og det sendes hver mandag på TV 2.