Dansegarderobens Marie Bach Hansen: Der er kærlighed imellem Robert og Sussie
Det kan være voldsomt at se "Dansegarderoben", hvor Sussie (Marie Bach Hansen) bliver tævet af Robert (Jakob Oftebro).
Særligt afsnit tre, hvor Sussie kommer hjem fra fest hos Margit og Erik Brandt, var en voldsom omgang.
Marie Bach Hansen forklarer, at hun lod sig være et blankt lærred, og instruktørerne – Ditte Hansen og Louise Mieritz – fik lov at fylde på med instruktioner.
– Det var vigtigt for os, og det, der er særligt, er, at der jo også er kærlighed imellem dem. Der ligger en kompleksitet i sådan en usund relation. Det er vigtigt, for det er måske det, nogen kan genkende, når de ser det. Måske rammer det nogen, der kommer til at tænke over deres forhold. Budskabet er jo, at man skal række ud og dele det mest sårbare … siger den 39-årige skuespillerinde til BILLED-BLADET.
Marie Bach Hansen: En relevant problemstilling
I afsnit fire kæmper Sussie med, hvorvidt hun skal fortælle om situationen med Robert til de andre dansepiger.
– Scenen, hvor Sussie prøver at fortælle det til en veninde, er så fin, for veninden giver udtryk for, at hvis man har behov for at dele, at man bliver slået, så er det fordi, man vil have opmærksomhed. Og det er også en relevant problemstilling. Det er ikke en nem situation. Man kan ikke bare fortælle det.
– Det er jo et eksempel på, hvor strukturelt, det er. Det er også kvinder, der sidder og siger, at hun lyver. Det er ikke kun mændene. Man får blik for, at det er et system og noget strukturelt, der ligger i os alle sammen. At man får den tanke, at en voldsramt kvinde bare er opmærksomhedskrævende. Det er dét, vi skal have kigget på, siger hun alvorligt.
"Der er meget at hente efter et nej"
I serien er det tydeligt, at kvinderne ligger nederst i hierarkiet. Det er heldigvis ved at rykke sig, mener Marie.
– Hvis nogen tog mig på brysterne i dag, ville jeg selvfølgelig sige, at det skulle han bare stoppe med. Og jeg synes da, vi er på vej, men vi er der ikke endnu. Vi har lavet et rum, hvor man kan sige: “Jeg har ikke lyst til, at du gør det der ved mig.” Det rum er vigtigt, og det skal vi tale mere om. Hvad sker der, når man har sagt fra? Kommer man til at skamme sig, bliver den anden sur, hvis man siger det – det spil imellem mennesker synes jeg, vi skal have masseret lidt.
– Det er en enormt vigtig ting, at man lytter til og godtager et andet menneskes oplevelser. Vi har et godt åbningsvindue i disse år til at massere emnet. Der ligger meget at hente i samtalen efter et nej … siger hun.