The Journey er slut, men fik de seks kendisser indfriet deres mål?
I 15 dage har Christiane Schaumburg-Müller, Anders Lund Madsen, Stig Tøfting, Josephine Højbjerg, Søs Egelind og Dulfi Al-Jabouri vandret fra Nepals jungle, videre til civilisationen for at ende 4500 meter over havoverfladen på Himalaya i Viaplay-programmet "The Journey".
Inden de drog på deres pilgrimsrejse skrev de alle nogle ønsker ned, som de håbede på at opnå på turen.
Ønskerne blev skrevet på bedeflag hos en buddhistisk munk, og skulle ved turens afslutning på toppen af Mardi Himal hænges op og blafre i vinden.
Men nåede de alle deres mål?
Anders Lund Madsen havde tre mål for turen. Han ville finde fred med sin egen død, lære at elske sine nye fem venner, og så ville han se Himalaya-fasanen.
Status ved toppen af bjerget var, at man nok aldrig finder helt fred med sin egen død, og så missede han Himalaya-fasanen. Til gengæld lærte han at elske sine nye venner – og så fortæller han, at det altid er en godt at have en god grund til at vende tilbage, så han kan finde den prægtige fugl.
Christiane Schaumburg-Müller havde skrevet ”Gratitude” (taknemmelighed, red.) på sit bedeflag. Og det er en rørt Christiane, der står på toppen til slut.
- Jeg bliver rørt, fordi jeg har gået og givet mit flag så mange tanker. Så nu sender jeg det ud til min søn Columbus, som gik bort seks måneder henne i graviditeten. Takker ham for at have lært mig så meget om taknemmelighed for det liv, der er, og det, man har, fortæller hun i ”The Journey”.
Dulfi Al-Jabouri ville gerne være mere disciplineret. Og så havde han også skrevet glæde på sit bedeflag. Men undervejs på turen kom også ordet balance på flaget.
Han fortæller i det afsluttende program, at han i stedet for at jagte et mål og have travlt, så vil han blive bedre til at nyde processen mod målet. Desuden føler han, at han har fundet ro i at skære forventningerne til sig selv ned, og det er noget, han tager med sig med hjem til Danmark.
For Stig Tøfting håbede han på at få lov til at opleve den åndelige verden, som de budistiske munke lever i hver dag.
En livsstil man I den grad ser ham tage til sig, og være i undervejs på den 15 dage lange pilgrimsfærd.
For Josephine Højbjerg handlede det om at lære at åbne mere op for nye mennesker.
Noget hun blev udfordret på flere gange undervejs i ”The Journey”, men som hun i sidste ende følte, at hun var blevet mere tryg i.
Og også Søs Egelind har taget en helt særlig oplevelse til sig i Nepal.
På bedeflaget skrev hun nemlig ordet frihed – og hun har opnået en slags frihed, men måske ikke helt på den måde, som hun havde regnet med.
- Jeg ved i hvert fald, at jeg tager én ting med mig, og det er Stig, der råbte lidt af mig en dag og sagde: ”Du skal kraftendme lære at tage imod hjælp, man kan ikke hjælpe dig med noget”. Og den sad jo, fordi jeg altid har følt, at jeg skulle fikse. At jeg er den, der fikser alting. Måske skal jeg i virkeligheden fikse mig selv. Det var måske den frihed, jeg fandt på det her bjerg, lyder det fra Søs Egelind i Viaplay-programmet ”The Journey”.