12. jul. 2023
Af Karina Didriksen

Derfor ser vi ikke Holger Runes far

Holger Rune
Holger Rune
Foto: Ritzau/Scanpix
Tennisstjernen Holger Runes mor, Aneke Rune, er en fast støtte under sin søns kampe, men hans far derimod mangler i boksen under Wimbledon.

Den 20-årige tennisstjerne Holger Rune har en fast støtte i sin mor, Aneke Rune, når han kæmper på banen.

Under Wimbledon sidder hun i spillerboksen og hepper på sin søn. Men som seerne måske har bemærket og undret sig over, så er Holger Runes far ingen steder at se.

Det er der dog en god grund til. Hans far, Anders Nødskov, bakker nemlig op om sin søn fra Danmark, hvor han arbejder og holder møder med eventuelle sponsorer.

- Min far følger med hjemmefra og ser alle mine kampe, men jeg savner ham, fortalte Holger Rune ifølge BT på et pressemøde under French Open tidligere på året.

Holger Runes mor, Aneke, hepper under Wimbledon. 
Holger Runes mor, Aneke, hepper under Wimbledon.
Foto: Ritzau Scanpix

Et bevidst valg

Holger Runes forældre, Aneke og Anders, er gift, men det er altså kun hans mor, som fysisk er med i billedet, når der spilles kampe. Og det er et valg, familien har truffet i fællesskab.

- Det er jo mig, der rejser med Holger hele tiden, og hans far kan derfor ikke svare på helt de samme ting som mig. Og netop derfor er han heller ikke lige så meget fysisk til stede som mig. Det er et bevidst valg fra vores side. Årsagen er, at det jo ikke er vores liv. Det er Holgers. Han skal også kunne tale med os om andre ting end tennis, når han kommer hjem, har Aneke udtalt til BT.

Holger Runes far, Anders, har dog set sin søn spille kamp. Her ses han, da han tidligere på året sad med i boksen under Davis Cup sammen med datteren Alma.

Holger Runes søster, Alma, og far, Anders. 
Holger Runes søster, Alma, og far, Anders.
Foto: Lars H. Laursen
Holger Runes søster, Alma, og far, Anders. 
Holger Runes søster, Alma, og far, Anders.
Foto: Lars H. Laursen

Holger Rune har tidligere udtalt, at han ville ønske, at hele hans familie kunne være samlet i boksen under hans kampe.

- Når det er muligt, er det fedt at have hele ens familie med under kampene, men det er svært, for man har ikke meget tid til at gå ud sammen. Det er nogle lange dage, siger tennisstjernen til BT.

Holger Rune skal spille kvartfinale i Wimbledon onsdag den 12. juli omkring kl. 16.30. Kampen vises på DR.

Måske sidder Holger Runes far også med i boksen under kvartfinalen. Det må vi vente og se.

Læs mere om: