
Mange havde forventet det til Jytte Abildstrøms bisættelse, men det skete ikke

Ved flere af de mange bisættelser, der har fundet sted på det seneste, har en særlig tradition for scenekunstnere været praktiseret.
Nemlig at der bliver klappet, når kisten køres væk.
Det skete blandt andet ved Erik Clausens bisættelse 12. november fra Nordre Kapel på Vestre Kirkegård i København. Her var det vennen Leif Sylvester, der startede klapsalverne.

Ved Ulf Pilgaards bisættelse 8. november fra Messiaskirken i Charlottenlund.

Ved Jens Werners bisættelse 19. juli fra Sankt Pauls Kirke i København.

Og ved Britt Bendixens bisættelse 4. marts 2023 fra Holmens Kirke i København, hvor kisten blev klappet ud af kirken.
Mange rørende scener
Jytte Abildstrøm, der blev bisat fra Frederiksberg Kirke lørdag 11. januar var i den grad en scenekunstner.
Derfor forventede mange, at der ville være klapsalver, når rustvognen kørte væk med den smukke, hvide kiste, der både var pyntet med fint malede figurer og et væld af farverige blomster.

Der var mange rørende scener, da kisten kom ud fra kirken, hvor familien lagde roser på kistelåget og kyssede kisten farvel, men ingen klapsalver da kisten blev kørt væk.

Dem – klapsalverne – har Jytte Abildstrøm, der blev 90 år, til gengæld fået mange af i sit lange, festlige og dybt professionelle liv som scenekunstner.

Både de helt bogstavelige, samt i form af diverse priser. I 1990 blev hun Ridder af Dannebrogs ordenen. I 2010 modtog hun Bikubens Hæderslegat på 300.00 kroner, og i 2024 fik hun årets teaterflisen på Frederiksberg.
