Baronesse Helle Reedtz-Thott ønsker afgørelse prøvet ved domstolene: Forsvarer Herlufsholm efter millionkrav
I forbindelse med, at baron Otto Reedtz-Thott og baronesse Helle Reedtz-Thotts datter Eloise blev konfirmeret Store Bededag talte BILLED-BLADET med baronessen om, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk), få dage forinden havde afgjort, at kostskolen Herlufsholm, hvor baronparrets tre børn er elever, skal betale 27 millioner kroner tilbage i statstilskud.
Elsker Herlufsholm
Allerede sidste år i juni rettede STUK alvorlig kritik mod både skole og bestyrelsen i forbindelse med TV 2-dokumentaren ”Herlufsholms Hemmeligheder”, hvorefter den tidligere bestyrelse på skolen trak sig.
Også skolens daværende rektor blev afskediget som følge af historierne om mistrivsel.
- Vores tre børn elsker Herlufsholm og kan ikke genkende det narrativ, som TV 2-dokumentaren fortæller, og som i væsentlig grad ligger til grund for STUK’s afgørelse. Skolens 600 elever, lærerstaben og den øvrige medarbejderstab fortjener, at få afgørelsen prøvet ved en kompetent, uafhængig og upartisk domstol, siger baronessen fra Gavnø Slot til BILLED-BLADET omkring sagen.
Tog prins Christian ud af skolen
TV 2-dokumentaren førte dengang til, at kronprinsparret valgte skolen fra til deres børn, prins Christian og prinsesse Isabella.
Baronparret er mangeårige venner med kronprinsparret og har netop fejret deres datter Eloises konfirmation i Herlufsholm Kirke med prins Gustav og prinsesse Carina som gæster.
Det siger Herlufsholm
Herlufsholm Skole skriver på deres hjemmeside om afgørelsen:
Styrelsens afgørelse er i tråd med den påtænkte afgørelse, vi tidligere på året har fået i høring – dvs. et tilbagebetalingskrav på 27 mio. og en række påbud, der ligger i tråd med de mange tiltag, skolen allerede har iværksat, gennemført og planlagt.
Vi ser nu frem til sammen med vores advokat at nærlæse afgørelsen og på baggrund af det vurdere, om der er yderligere, vi skal gøre.
Herlufsholm har det seneste år gennemført historisk omfattende forandringer for at forbedre elevernes hverdag på skolen. Det er blandt andet sket gennem afskaffelse af utidssvarende traditioner, et omfattende forebyggelsesfokus, forbedrede fysiske rammer samt pædagogiske indsatser, der har styrket elevernes fællesskab og relationer.
Vi oplever, at det har haft en positiv effekt, hvilket bekræftes af de nationale trivselsmålinger, hvor Herlufsholm nu ligger helt i top.
Afgørelsen vil ikke påvirke skolens virke og ændrer ikke på, at vi i de kommende år fortsat vil investere i at udvikle skolen for at nå vores mål om at være blandt de bedste skoler i Danmark, både når det kommer til faglighed og trivsel.